Website laten maken kosten

Wat zijn de leidende factoren die de kosten van een website bepalen?

Een terechte en veelvoorkomende vraag van ondernemers is: wat kost een website? Deze vraag kun je vergelijken met de vraag: wat kost een auto? Ieder auto, en dus ook website, is uniek. De kosten van het laten maken van een website zijn afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard wil je een website die professionaliteit uitstraalt en bij jouw onderneming past. Maar er zijn genoeg andere punten waar je op moet letten als je een website door iemand laat maken.

Je bent er zelf waarschijnlijk al achter gekomen. Er zijn talloze plekken waar je een website kan laten maken, maar ieder tegen een ander tarief. Je kan door het bomen het bos niet meer zien. In sommige gevallen kun je al vanaf €250 een website laten maken, terwijl andere webdesign bureaus een starttarief hebben van €1500. Wat maakt deze websites verschillend van elkaar? Dat leggen we je graag uit, zodat je deze kennis meekunt nemen in je afweging. Graag brengen we je ook op de hoogte van onze tarieven ten opzichte die van andere.

Belangrijke punten waar je rekening mee moet houden

Hieronder hebben we vijf punten opgesteld, waarvan wij vinden dat die het meeste invloed hebben op de kosten van een website. Lees ze rustig door en bepaal voor jezelf wat je belangrijk vind.

1. Responsive

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone. Dit betekend ook dat het verkeer op jouw website steeds vaker afkomstig is van smartphones. Het is dus van groot belang dat jouw website ‘responsive’ gebouwd is. Dat wil zeggen dat het gebruiksvriendelijk moet zijn. Wij leveren al onze websites op die ook responsive zijn voor smartphones. 

2. SEO / Zoekmachinevriendelijk

SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie. Dit houdt in dat zoekmachines makkelijker jouw website kunnen begrijpen, waardoor je hoger zal scoren in zoekmachines zoals Google. Wanneer wij een website bouwen zorgen wij ervoor dat je website zoekmachinevriendelijk wordt ingericht. Dit betekend dat de website technisch goed in elkaar zit, waardoor Google deze gemakkelijker kan indexeren.

3. Feedbackrondes

Heb je naast de kosten van je websites ook nagedacht over of je je eigen mening wilt geven tijdens het project? Er zijn namelijk genoeg webdesign bureaus waar je maximaal maar 1x je feedback mag geven. Sterker nog, in sommige gevallen mag het helemaal niet. Let hierbij dus goed op. Als je door Digi2all je website laat maken, kun je erop rekenen dat je altijd je feedback mag geven. Op deze manier kunnen we je garantie geven op een website die voldoet aan jouw wensen.

4. Kant-en-klare templates

Ook zijn er webdesigners die gebruik maken van kan-en-klare templates. Dit zijn vooraf ontworpen lay-outs waar alleen nog jouw bedrijfskleur, foto’s en teksten ingevuld hoeven te worden. Daarnaast gebruiken ze dezelfde lay-out voor meerdere bedrijven. Kortom, je krijgt een website die niet naar jouw bedrijf is gemaakt en waarmee je moeilijk onderscheid kunt maken van je concurrenten. Wij maken bij Digi2all geen gebruik van kant-en-klare templates. Wij focussen ons op 100% maatwerk, gebruiksvriendelijke en razendsnelle websites. 

5. Resultaatgericht / Conversiegericht

Een website kan er mooi uitzien, maar dat hoeft niet te betekenen dat deze resultaatgericht / conversiegericht is. Een website is niet alleen maar het plaatje. Je wilt bijvoorbeeld ook dat bezoekers zoveel mogelijk contact met je bedrijf opnemen. Als wij een website bouwen nemen we dit ook mee in het ontwerpproces. 

Conclusie (goedkope website VS professionele website)

Kortom, als je een website laat maken, wees je dan bewust van bovenstaande punten. Voor jezelf kun je afwegen wat het beste bij je wensen past.

1. Goedkope website laten maken kosten (€250 - €600)

Wanneer je door een goedkope webdesigner en eenvoudige website laat maken, zal je hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met de volgende punten:

 • Website zal niet op lange termijn mee gaan.
 • Website is niet gebruiksvriendelijk voor smartphone.
 • Niet SEO-vriendelijk gebouwd.
 • Geen of weinig feedbackrondes tijdens het ontwerpproces.
 • Je website zal vanuit een kant-en-klare template gemaakt worden. 
 • Website is niet resultaatgericht / conversiegericht.


In dit geval zullen de kosten tussen de €250 en €600 liggen.

2. Professionele website laten maken kosten (€1000 - €5000)

Wanneer je door een ervaren webdesigner en professionele website laat maken, zal je hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met de volgende punten:

 • Website zal ook op lange termijn meegaan.
 • Website is gebruiksvriendelijk voor smartphone.
 • SEO-vriendelijk gebouwd.
 • Meer of onbeperkt aantal feedbackrondes tijdens het ontwerpproces.
 • 100% maatwerk website. 
 • Website is resultaatgericht / conversiegericht.


In dit geval zullen de kosten tussen de €1000 en €4500 liggen.

Website laten maken kosten bij Digi2all

Als je door ons een website laat maken ben je voor een website die bestaat uit grofweg 5-6 pagina’s zonder maatwerk functionaliteiten ongeveer €850 kwijt. Wanneer er veel unieke pagina’s gebouwd moeten worden met diverse functionaliteiten zoals meertaligheid, webshops en/of andere maatwerk modules, dan liggen de kosten grofweg tussen de €1000 tot €2000. Uiteraard houden wij met alle bovenstaande genoemde punten rekening. 

Wij kunnen deze scherpe prijzen aanbieden, aangezien we een kleinschalig en innoverend webdesign bureau zijn. We willen ons nog sterk doorontwikkelen, maar weten waar we mee bezig zijn. Wil je door ons een website laten maken? Neem dan gerust contact met ons op!

Oprichter Digi2all Lars de Jong

Vragen of vrijblijvend een offerte ontvangen? Aarzel niet, Lars helpt je graag verder.